četrtek, 1. november 2012

Ne komarji, ne mravljice, ampak kr neki

Tisti komarji, o katerih sem pisala prejsnjic, niso bili komarji Pa tudi mravljice ne, kakor mi je rekla moja ajurvedska maserka, da so. Po obeh rokah in po celem hrbtu, pa tudi po riti seveda, imam  prave bule, ki so vnete, z mehurckom na vrhu in zelo srbece in bolece. Pravkar prihajam od zdravnice, ki je rekla, da me ni ugriznila nobena zival, da sem te jeble dobila morda od posteljnine, morda od obleke, skratka od Indije. Dobila sem antibiotike, zdaj pa bo gotovo vse v redu.

Hvala bogu za Piko, da me je naucila eft-ja, tapkanja, saj sem si vceraj zvecer zelo pomagala s to tehniko. Srbelo me je tako, da sem mislila kar znoreti, spraskala bi se do krvi! Saj veste, kako je to, ko ne smes. Pa sem odtapkala stiri kroge, pa se dva gamuta 9 za povrhu (tisti, ki znate tapkati, veste, o cem govorim, za ostale pa ni pomembno) in nuja po praskanju je cudezno odsla in me je pustila pri miru vso noc.

Zdaj pa k lepsim stvarem. Moja uboga rokica (mater sem ze stara, sam o boleznih pisem, kaksnega dobrega dedca se vidim ne!) si zasluzi poseben tretma, sem si rekla in se na priporocile zenske, ki ze 8 let zivi v asramu, odpravila k Indijski iz Kerale na ajurvedsko masazo. Vceraj me je masirala z vrocimi zelisci, potem pa raztegovala  roko tako, da so mi solze kar same tekle (ce pa bi skilila, bi mi tekle po hrbtu!). Tista zelisca so bila ful prijetna za telo, obdelovali sta me dve hkrati, raztegovanje roke pa je bilo, kot sem ze omenila, zelo bolece. Po uri obdelave, pa sem se pocutila kot v nebesih. Zenska mi je tudi pokazala nekaj vaj, ki naj jih delam, pa bo rokca OK. Tisto, kar bi rada povedala pa je, da je gospa (mater, pozabila sem njeno ime, starkaca, jaz, ne ona!) tako polna ljubezni in fenomenalne energije, da bi kar ostala pri njej.  Danes sem bila spet narocena in dozivela sem skorajda masazno razsvetljenje.  Bila sem  delezna bath oila, kar pomeni, da me je skopala v toplem olju. Dobesedno. Name je polivala litre in litre toplega olja in obe sta me hrkrati tudi masirali. Bilo je nebesko, kaj takega jaz se nikoli nisem dozivela! Ta bath oli stane 1.300 rupij, kar znese okoli 18 evrov, kar je za tukajsnje razmere zelo drago. Ampak vredno. Bila sem neizmerno hvalezna, da si v Indiji lahko privoscim kaj takega, saj bi pri nas za tovrstno masazo placala zagotovo okoli 200 evrov. Na koncu pa me je gospa se skopala s toplo vodo, da je spravila olje z mene. Nikoli me ni se nihce umival, odkar sem odrasla. Bila sem seveda gola (tudi med masazo) in sem prav uzivala. Energija je bila obojestranska, saj me je gospa na koncu poljubila in rekla: darling, vidiva se zvecer in bova ponovili vajo. Oljno kopel moras namrec prejeti najmanj trikrat, da deluje. Ker 4. odhajam, bom zato delezna danes dveh vrhunskih uzitkov. Vilci in Danijela, mislila sem na to, kako bi vama "pasala" taka sluzba.

V Putapartiju pa bom zagotovo pustila svoj pecat, saj sem vceraj (ponesreci seveda) priprla prst mladenicu, ki skrbi za mojo sobo. Poznam ga ze od lanskega leta, zelo marljiv in tih 19-letbnik, ki cel dan dela kot mravljica. Zvecer me je prisel pogledat, ce je vse v redu, prgledala sva modroce, ce bi bile tam kaksne mravlje, ko pa je odhajal , se je ustavil se med vrati, da bi mi se nekaj povedal.. Ko ke rekel good night, sem hotela zapreti vrata. Pa ni slo, ker je imel mladenic prst vmes! Kri je seveda takoj spricnila, on pa je postal bled. Meni pa je skoraj srce ven padlo od slabe vesti, da sem ga priscipnila. Le kaj nama je obema hotel povedati Baba? Hitro sem ga oskrbela, mu dala dva lekadola s seboj, danes pa je bil pri zdrvniku, ki mu je ocistil prst. In ze spet pridno dela kot mravljica, saj je cela bajta v razsulu, ker ze dva dni skupaj dezuje. Skromno je rekel: ves, cez dva dni bo v redu... Vcasih so tile Indijci cisto prevec ponizni. Tako, zdaj pa grem na darshan, kjer bom malo meditirala.
Mis moja, pri Babi je ze prosnja zate... Tebi, draga Mateja pa sporocam, da se ne bom javljala vsak dan, pa PIKA, ampak vsak dan pa mislim nate.
Se nekaj bi podelila, samo opazanje, nic sojenja: danes, ko sem cakala pred kosilom,  da se odpre jedilnica,sem opazovala zelo "duhovne" gospe, saj veste, tiste vrste, ki mislijo, da morajo resiti prav vsako zivo bitje na svetu. Na tleh je  lezal pes, ki jih je v asramu polno in so skorajda udomaceni, nic jim ne manjka, in se valjal po tleh. Bilo ga je zanimivo gledati, kako se igra. Videti je bil zadovoljen. Pa je pristopila neka gospa, pobrala na travniku majhno vejico in zacela psa cohati po glavi in po hrbtu. Verjetno je mislila, da ga srbi in da se ne more popraskati sam. Medtem je prislo se nekaj psov, ki so ljubosumno gledali tistega, ki je bil delezen praskanja in cloveske poozornosti. Psi so si zaceli kazati zobe, gospa pa se kar ni videla, kaj je povzrocila in je psu, ki ga je s palico cohala,  zacela se nekaj prijazno prigovarjati. Potem pa se je prikazala se pasja gospodicna, taka, z zelo zensko energijo in velikim egom, saj je vedela, da je cedna. Takoj je ocarala eno Italijanko, ki jo je zacela bozati in ljubkovati. Za manj lepe in simpatine pse pa je bilo to prevec (vseh skupaj je bilo  sest psov). Zacelo se je rencanje, lajanje in merjenje moci. Babe pa kar niso nehale glajstrati vsaka svojega ljubljencka... Hotela sem jih poslati nekam (babe namrec), pa sem se zadrzala. To pac ni moja naloga. Sem se pa zabavala ob opazovanju. Sploh veliko opazujem ljudi, vcasih naredim tudi vajo "spoznaj Boga v vsakem cloveku" in takrat sem delezna toplih in srcnih odzivov. Vesela sem, da sem in hvalezna za vse, kogar in kar imam.
Dragi moji prijatelji, rada vas imam, na dusnem podrocju se  dogaja marsikaj. Ampak naj to zaenkrat ostane pri meni, da se zmedi. Sai ram do naslednjega pisanja.

1 komentar:

  1. Draga Alenka, za dežjem pride sonce, za tvojimi problemi pa lepši dogodki. Kot kaže, boš vse ta slabo pokasirala na začetku, potem pa žur! Uživaj!

    OdgovoriIzbriši