sobota, 15. december 2012

Indijski druzinski "grozd"

Na misel mi je prislo, da tile moji Indijci visijo non-stop skupaj kot kaksen grozd. Vsaj "moja" familija. Danes je nedelja, oprala sem perilo v polavtomatskem pralnem stroju. Ko sem stala tam in polnila stroj z vodo, nisem opazila, da stojim sredi mravelj, takih, cisto majcenih, ki so pocele bogve kaj. Sele zoprni piki so me opozorili, da nisem sama. Mravelj pa kot Indijcev! Pranje je potem zgledalo tako, da sem se kar naprej prestopala in trebila raz sebe mravlje. Zabavno, ce nisi glavni igralec. Medtem pa je bila Maria v Jesussliyevi sobi, skupaj z Livnell in sosedovim dveletnim fanticem, ki velikokrat pride na obisk. Glasno so vrteli bozicne pesmi in skupaj prepevali. Vmes sem slisala Livnell, ki je vsake toliko casa zaklicala "mami coj, coj!", kar pomeni "mami poglej". Sklepam, da je mali sosedek uspicil kaj takega,  kar je mami nujno morala videti. Danes bodo ves dan viseli skupaj. Ker je to njihova navada in mislim, da jim je tudi lepo, ko so vsi skupaj. Moj um kar ne more razumeti, da osemnajstletnica noce nikamor brez mami. Pravzaprav gre: v solo in v cerkev. Pred dnevi sem peljala njo in njeno sestricno na motorju, namenjeni smo bili na Jesussliyevo solsko proslavo, kjer je nastopal (joj, na tej proslavi sem se pocutila kot na svojih solskih proslavah - bila je cisto socialisticna, samo cakala sem, da zaslisim se skandiranje Tito, partija!). Mimo je pripeljalo nekaj lustnih fantov in so seveda zaceli "dobacivati", ker sdem vozila dve res lustni punci. Pomahala sem jim in v znak odobravanja dvignila palec. Oni pa so nas pozdravili nazaj in es na vsa usta smejali. Ko so odpeljali mimo, me je Livnell vprasala, kaj so naredili. "Ali nisi videla," sem jo vprasala. Jasno, da ne, takoj ko so pripeljali nasproti, je sklonila glavo! Na mojo pripombo, da mora vcasih pogledati kaksnega lustnega fanta, se samo rezi. Sploh ne morem razbrati, kaj si v resnici misli. Skrivanje custev ji gre odlicno od rok!

Oni dan sva bili z Mario namenjeni v old house, da nahrani pujso Koci in vse ostale domace zivali, ki jih ima. Oba mulca sta hotela z nama, potem pa je prisla se sestra Veronika s hcero Dudun (ki ji v resnici ni tako ime, samo klicejo jo tako, naslednjic si bom zapisala, kako je tem babam sploh ime in kako jih klicejo) in svakinja Connie s hcerko. Kar naenkrat nas je bilo za cel razred in hajd vsi v old house. Vecer je bil prav zabaven. Najprej smo nahranili zivali, potem pa smo posedli okoli crnega ognjisca v zunanji kuhinji. Zakurili smo ogenj in pristavili riz, da bodo kasneje se domaci psi jedli. Njihov  meni je bil riz z mlekom.

Potem pa smo si zaceli pripovedovati zgodbe. Zacela je Veronika, ki je vsaj tako dobra igralka kot jaz. Ko kaj pripoveduje, vstane in zacne govoriti s celim telesom. Njena gestikulacija ob tem je bozanska. Jaz jo kar poziram z ocmi. Vecer se je izkazal za zelo, zelo zabavnega. Rezali smo se tako, da so nam vsem tekle solze smeha. Edino Mariina tasca je sedela tam ob strani, z namrgodenim ksihtom in si nekaj mrmrala v brk. Pa jo nihce ni smirglal. Vecer smo koncali z "Zebec voice". Ta Zebcev glas moram razloziti. Nas habibi, Branko Zebec, je na moc simpaticen clovek. Zapomnis si ga pa po smehu, ki to pravzaprav ni. To je cisto pravo rjovenje! In ker Branko prihaja s familijo in ostalimi prijatelji februarja tudi v Goo, sem morala nase opozoriti na ta njegov smeh, da ne bodo vsi sokirani, ko ga bodo prvic slisali. Bilo je toliko smeha, da smo se skorajda valjali po tleh. Babe so vpile: Alenka, daj se enkrat, prosim! Potem pa so vsi hoteli rjoveti in oponasati Zebec voice. Naslednji dan smo bili vsi malce hripavi. Cela familija... Zato je vcasih prav fino, da visimo skupaj v grozdih. Boljse kot vsaka televizija in raculanik..


Ni komentarjev:

Objavite komentar